PatriceoversneeuwschoenwandelreisKleinwalsertal2018

PatricegingvorigjaarvoorheteerstmeemetRoyReizensneeuwschoenwandeleninOostenrijk.IndezeblogvertelthijmeeroverdetochtinhetprachtigeKleinwalsertal.Ookkomendjaarstaanerweerdiversesneeuwschoenwandelreizengepland.Gajeookmee?

Oefenen op sneeuwschoenen
Met een gevarieerde groep mannen ben ik op pad gegaan in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Zelf waren wij er al een dag eerder aangekomen, en daardoor konden we nog een middagje snowboarden op de pistes van Kleinwalsertal. De volgende dag begon het avontuur op sneeuwschoenen. Eerst maar eens die sneeuwschoenen uitproberen, maar na een goede uitleg van Roy liep het al vrij vlug heel soepel. In de middag kwam het serieuze werk even aan bod: lawinetraining met de lawinepieper! Erg belangrijk om daar meer over te weten, want je kunt in de sneeuw zo maar verrast worden.

Klimmen naar het basiskamp
De volgende dag begon het sneeuwschoenwandelen dan echt. Door de hagelwitte verse sneeuw stapten wij door een schitterende vallei langs een kabbelend riviertje. Na een pittige klim en een afdaling waar je U tegen zegt, kwamen wij aan op het basiskamp Schwarzwasserhütte. Natuurlijk werd hier eerst een welverdiende heerlijke Weissbier verorberd en konden de benen even omhoog.

Warme zon in je gezicht
De volgende ochtend ging de wandeling naar het Neuhornbachhaus. Eerst kwam er een flinke sneeuwstorm over ons heen, gevolgd door een strakblauwe lucht en een warme zon in je gezicht. Het was een prachtige afwisselende wandeling. ‘s Avonds gingen we nog lekker in de sauna, met daarna verkoeling in de sneeuw.

Op naar de top
Na een echt Oostenrijks ontbijt werd de eerste bergtop beklommen. Hier werden we beloond met een schitterend uitzicht over het dal. De dagen daarop hebben we meerdere toppen beklommen en uiteindelijk weer heerlijk gegeten en gedronken in de Schwarzwasserhütte. Roy begeleide de groep vakkundig en had veel oog voor veiligheid. Op de juiste momenten hield hij wat meer afstand en hij nam voldoende tijd om even uit te puffen, want bergop lopen met sneeuwschoenen is toch anders dan een wandeling hier in Nederland. Het was schitterend om dit een keer te mogen ervaren in deze prachtige omgeving. Als je zelf op zoek bent naar een uitdagende winterreis, dan is dit zeker een aanrader!

Patrice

Andere sneeuwschoenwandelreizen https://reizen.royvanlangen.nl/sneeuwschoentochten/

Foto impressie