TeambuildingindeHarzmetVanWijnenArnhem

UitgenodigddoorVanWijnenArnhemommethetnieuwemanagementopstaptegaan.Hetdoeliselkaarlerenkennenenafsprakentemakenzodathetmanagementbeslissingenindezelfdelijnneemt.Mijnreisheeftbestaanuit3dagtochtenvanhotelnaarhotelindeHarz,Duitsland.

Uitgenodigd door Van Wijnen Arnhem om met het nieuwe management op stap te gaan. Het doel is elkaar leren kennen en afspraken te maken zodat het management beslissingen in dezelfde lijn neemt. Mijn reis heeft bestaan uit 3 dagtochten van hotel naar hotel in de Harz, Duitsland. Elke dag waren er elementen van ontspanning en inspanning. Heerlijk eten en goed slapen.Tijdens de wandeling leerden de managers elkaar privé en zakelijk kennen en in de lunch en avonden was er tijd om over het bedrijf te communiceren. Hoe doe jij dit? Wat zijn de juridische regels? Hoe organiseer je jouw medewerkers als ze goed of slecht presenteren? Hoe creëren we eenheid en staan we sterker.
In de eerste avond waar het gesprek ging over teamgericht werken kon ik het team ondersteunen met kennis van mijn tijd bij defensie en mijn ervaring tijdens uitzendingen. Hoe werkt een team als het er echt om gaat!
Zeer leerzaam de avond voor ieder afgesloten om de volgende dag na een goed ontbijt weer verder te wandelen. Soms wat pittig, maar dat komt het team ten goede om samen door te gaan. Onderweg is alle ruimte voor privacy en komen we zelden andere mensen tegen. Tijdens de pauze maak ik voor ieder een verse kop koffie, waar we perfect van kunnen genieten met een schitterend uitzicht en een zonnetje. De wandeling gaat verder naar het volgende hotel. Iedereen kent het wel dat je tijdens een wandeling over dingen kletst die anders niet ter sprake komen. Je ziet dat het team meer team wordt.
Nog een dag te gaan om weer terug te wandelen naar de auto’s. De laatste dag, ieder voelt dat het lichaam vermoeid is. Nog de laatste uren samen genieten om tijdens het diner af te sluiten met een mooie ervaring individueel en als team.
Het resultaat is meer commitment en begrip voor elkaar. Over essentiële vragen is overeenstemming bereikt. En het belangrijkste deze dagen is dat er een basis is ontstaan om op verder te bouwen en op verder te communiceren.

Voor mij een bijzondere reis met uitdagingen om een mooie ontspannen en inspannende tocht te maken.  Als ik de reis in woorden omschrijf dan zijn dat: Ontspanning, Team, Vertrouwen, Genieten, Leerzaam, Diepgang.

Mocht je vragen hebben over teambuilding in de Harz dan hoor ik het graag.
info@royreizen.nl

Foto impressie