Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelenisdeidealeactiviteitvooriedereendievannatuur,wandelenenwintervakantiehoudt.RoyReizenorganiseertindewinterperiodeunieke sneeuwschoenwandelreizennaarmagnifiekebergachtigegebiedeninEuropa.

Sneeuwschoenwandelen met Roy Reizen

Heb jij er al eens over nagedacht om te sneeuwschoenwandelen? Er is meer dan voldoende te zien in de gebieden waar Roy Reizen je mee naar toeneemt. In deze gebieden worden betoverende bergen afgewisseld met prachtige bossen en pittoreske dorpjes. In de loop der tijd heeft erosie in sommige gebieden zijn uitwerking op het landschap niet gemist. Hierdoor kunnen we in die gebieden tegenwoordig genieten van spectaculaire vergezichten over de ongerepte natuur.

Wie is Roy van Langen?

De hele wandelreis word je begeleid door Roy van Langen. Roy van Langen is een gediplomeerde International Mountain Leader. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Roy precies hoe je jezelf zo efficiënt mogelijk door de sneeuw kunt verplaatsen. Wanneer je je laat begeleiden door Roy, weet je zeker dat je binnen een mum van tijd de juiste techniek voor sneeuwwandelen beheerst.
Bovendien is Roy ook een personal trainer en bootcamptrainer waardoor hij jou tijdens het wandelen goed professioneel kan begeleiden en de nodige handige tips kan geven.

Wat is sneeuwschoenwandelen?

Sneeuwschoenwandelen, ook wel sneeuwschoenlopen of sneeuwwandelen genoemd, is zoals de naam al verklapt niets anders dan wandelen in de sneeuw met sneeuwschoenen aan de voeten. Deze sportieve activiteit is ontzettend geschikt om intens van het winterse landschap te genieten. Het grote voordeel van deze activiteit is dat het niet de technische vaardigheden vergt die wel bij andere wintersporten worden gevraagd. Hierdoor is sneeuwwandelen ontzettend toegankelijk voor jong en oud.

Voor wie is sneeuwschoenwandelen geschikt?

Deze sportieve activiteit vergt een redelijke conditie. Sneeuwschoenlopen is geschikt voor mensen die gemiddeld 6 uur kunnen wandelen met een rugzak van 10kg op de rug. Doordat sneeuwwandelen erg makkelijk is, kun je het al snel onder de knie krijgen. Daardoor is deze activiteit voor alle leeftijden een erg geschikte sport om te beoefenen.

Waar moet je zelf aan denken?

Het enige waar je zelf aan moet denken, is aan wandelkleding met een goede, ademende functie. Daarnaast is het belangrijk dat je zelf voor goede wandelschoenen zorgt. Je kunt het beste kiezen voor hoge wandelschoenen die ook nog eens waterdicht zijn. Roy zorgt voor de verdere uitrusting die je tijdens deze activiteit nodig hebt.

De uitrusting die je van hem krijgt, bestaat uit:

  • Een speciale lawine eenheid met lawinepieper;
  • Een sonde;
  • Een schep;
  • Een paar sneeuwschoenen die je op jouw eigen wandelschoenen kunt plaatsen.
  • Een paar wandelstokken

Wat zit bij de wandelreis inbegrepen?

Roy Reizen verzorgt de winterse wandelreizen inclusief overnachtingen op basis van halfpension en de eerder genoemde uitrusting. Niet standaard inbegrepen zijn onder andere de heen- en terugreis naar de bestemming, het eten en drinken tijdens de lunch en de wandeltochten, lokaal vervoer, eventuele kosten voor de lift en overige persoonlijke uitgaven.

Een gezellige afsluiter

Na een week sneeuwschoenwandelen, is het tijd om na te genieten en afscheid te nemen. We sluiten de wintervakantie gezamenlijk af onder het genot van een drankje in Mittelberg. Tijdens deze gezellige afsluiter heb je volledig de gelegenheid om samen met de andere deelnemers op de reis terug te blikken. Het is onze ervaring dat alle deelnemers tevreden terugkijken op een onvergetelijke reis die ze ook nog eens fitter heeft gemaakt.

Meer weten?

Wil je meer weten over sneeuwschoenwandelen of de andere wandelreizen van Roy Reizen? Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je graag! Wil je direct een boeking plaatsen? Ook in dat geval mag je contact met ons opnemen. Dan weet je namelijk zeker dat jouw boeking in goede orde wordt ontvangen.