Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is de ideale activiteit voor iedereen die van natuur, wandelen en wintervakantie houdt. Roy van Langen organiseert deze winter een unieke 7-daagse sneeuwschoenwandelreis naar het Bregenzerwald gebergte en de Allgäuer Alpen, twee bekende bergmassieven die gelegen zijn in de noordelijke Kalkalpen.

Er is meer dan voldoende te zien tijdens het sneeuwschoenwandelen in deze streek, waar betoverende bergen worden afgewisseld met prachtige bossen en pittoreske dorpjes. In de loop der tijd heeft ook erosie zijn uitwerking op het landschap niet gemist, wat resulteert in spectaculaire vergezichten over de ongerepte natuur.

Bekijk onze reizen

De techniek van sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is zoals de naam al verklapt niets anders dan sneeuwwandelen met sneeuwschoenen. Deze sportieve activiteit is bij uitstek geschikt om een betere fitheid en uithoudingsvermogen te creëren, maar vereist desondanks niet dezelfde technische vaardigheden die bij andere wintersporten zoals skiën gevraagd worden.

Iedereen die een gemiddelde conditie heeft van 6 wandeluren met rugzak, heeft binnen een mum van tijd ook het sneeuwschoenwandelen onder de knie. Uiteraard draagt Roy zorg voor de simpele uitrustig, die naast een paar sneeuwschoenen bestaat uit een speciale lawine 3 eenheid met lawine pieper, sonde en schep. Zo hoef jij je zelf niet druk te maken over het meebrengen van speciale accessoires.

Sneeuwschoenwandelen op sneeuwschoenen

Enkele zaken die je logischerwijs wel zelf moet verzorgen zijn onder meer hoge wandelschoenen (bij voorkeur waterdicht!) en winterkleding met een goede ademende functie. Op reguliere wandelschoenen passen vrijwel alle soorten sneeuwschoenen, dus voordat je het weet ben je al aan het sneeuwschoenwandelen.

Hoewel sneeuwschoenwandelen relatief weinig technische vaardigheden vereist, is er natuurlijk wel een manier om jezelf zo efficiënt mogelijk door de sneeuw te verplaatsen. Als ervaren sneeuwschoenwandelaar, alpinist en personal trainer voorziet Roy jou tijdens het wandelen van professionele begeleiding en de nodige handige tips. Zo weet je zeker dat je de juiste techniek binnen korte tijd volledig beheerst.

Sneeuwwandelen Oostenrijk: een onvergetelijke ervaring

De reis waarbij we sneeuwwandelen in Oostenrijk start zaterdag 11 februari 2017 en duurt tot vrijdag 17 februari 2017. Tijdens het sneeuwschoenwandelen word je niet alleen begeleid door Roy, maar ook door International Mountain Leader Frank Rempe. Hierdoor ben je verzekerd van deskundig advies en een optimale veiligheid tijdens het wandelen in de bergen.

Deze wintervakantie in Oostenrijk bestaat in totaal uit zes dagtochten. Drie van deze tochten maken we vanuit Alpengasthof Jagerstüble in Oberdamuls op 1614 meter hoogte en de andere drie tochten maken we vanuit de Schwarzwasserhütte op 1620 meter hoogte. Na het sneeuwschoenwandelen is er altijd de mogelijkheid om ’s avonds op comfortabele wijze uit te rusten van de inspanningen.

Neem contact met ons op

Sneeuwschoenwandelen als wintervakantie

Roy verzorgt deze winterse wandelreis inclusief overnachtingen op basis van halfpension en de eerder genoemde uitrusting van sneeuwschoenen en lawine 3 eenheid. Niet standaard inbegrepen zijn onder andere de heen- en terugreis naar het Bregenzerwald, het eten en drinken tijdens de lunch en de wandeltochten, lokaal vervoer, eventuele kosten voor de lift en overige persoonlijke uitgaven.

Na een week sneeuwschoenwandelen is het tijd om na te genieten en afscheid te nemen. We besluiten de wintervakantie gezamenlijk onder het genot van een drankje in Schoppernau. Het is onze ervaring dat alle deelnemers tevreden terugblikken op een onvergetelijke ervaring die ze ook nog eens fitter heeft gemaakt. Wil je meer weten over deze reis of direct een boeking plaatsen? Neem dan telefonisch contact op via 06 483 386 52 of mail ons op info@royvanlangen.nl.